MALATYA / YAZIHAN - Sürür Abdurrahman Serttaş Ortaokulu

TARİHÇEMİZ

Sürür Köyü'ne ilkokul 1960 yılında tek derslikli kerpiç olarak yapılmıştır.O dönemlerde köy halkı göçebe hayatı yaşadığı için okula ilgi fazla değilmiş.Köy halkı bu bina ile okulla tanışmış,1970 yılında bir derslikli yığma bir ek derslik yapılmış böylece köydeki okul iki derslikli olmuş ve 1986 yılına kadar 2 -3 öğretmenle eğitim öğretim devam etmiş.1986 yılında tek katlı 3 derslikli baraka bina yapılmış,bu bina 1990 eylül ayına kadar bağımsız orta okul olarak hizmet vermiş.O yıllarda Tecirli ve Durucasu köylerinde ortaokul olmadığı için ikinci kademe öğrencileri bu okula devam etmiş,her sınıfta 60-70 öğrenci ile eğitim öğretim yapılmıştır.1990 yılında iki katlı yığma bina yapılmış ilkokul ve ortaokul birleştirilmiş sekiz yıllık ilköğretim okuluna dönüştürülmüştür.2005 yılına kadar Sürür İlköğretim Okulu olarak hizmet vermiştir.2004 yılında "Eğitime Yüzde Yüz Destek Projesi" kapsamında Dirijan aşiretine mensup işadamı Abdurrahman SERTTAŞ tarafından sekiz derslikli ve kaloriferli okul yapılmış ve 2005 Nisan ayında eğitim-öğretime açılmıştır.Milli Eğitim Bakanlığı okulumuzun adını "Sürür Abdurrahman Serttaş İlköğretim Okulu" olarak değiştirmiş olup,4+4+4 yeni Eğitim sistemi ile Binamız İlkokuldan tahsis edilmiş olup ,Sürür Abdurrahman Serttaş Ortaokulu adıyla hizmet vermektedir.

Yayın: 28.02.2022 - Güncelleme: 28.02.2022 13:05 - Görüntülenme: 241